RETSEPT: Ahjuõuna panna cotta, millega saab hakkama ka täielik võhik

Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale.

Foto: Kristian Neemela

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses PROfeel ahjuõuna proteiinijogurti turuletulekuga panna cotta retsepti, mis sobib imehästi nädalavahetuse kulinaarseks katsetuseks. Selles külluslikus retseptis lisab ahjuõuna proteiinijogurt muidu rammusale maiusele tubli annuse taljesõbralikkust. Võta väljakutse vastu ning paku restoranigurmeed koduköögis!

Ahjuõuna panna cotta

150g piima
150g vahukoort
4 lehte želatiini
35g suhkrut
0,75tl vaniljesuhkrut
200g Valio PROfeel ahjuõuna proteiinijogurtit

Kaneelisiirup

170g fariinisuhkrut
140g vett
5g kooritud ingverit
0,75tl sidrunihapet
0,5tl kaneelipulbrit

Ahjuõun

2tk keskmist õuna
kaneeli
sidrunhapet
kaneelisiirupit õunte määrimiseks


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…