Granola on röstitud müsli, mida tavapäraselt valmistatakse kaerahelvestest. Fiskarsi köögimeistrid otsustasid aga oma retseptis kasutada toortatart, mis annab müslile erilise maitse ja aroomi ning krõbedama tekstuuri. Supertoidu staatusega mustikajahu lisamisega muutub see kõhutäis suisa hommikusöökide kuningaks.

Tatra-mustika granola

 

400 g toortatart

6 spl rafineerimata kookosõli

4-5 spl vahtrasiirupit

1 tl jahvatatud vaniljet

1 tl kaneeli

0,5 tl kardemoni

3 spl kuivatatud mustikaid

3–4 spl mustikapulbrit

4 spl purustatud naturaalseid pistaatsiapähkleid

näpuotsatäis Himaalaja soola

 

Valmistamine:

 

Vala kaussi tatar, kaneel, vanilje, kardemon ning lisa ka kookosõli ja vahtrasiirup. Kes soovib, võib kookosõli asemel kasutada ka teisi taimseid õlisid või hoopis kakaovõid. Vahtrasiirupit aga asendavad kenasti kookossiirup ja karamellise maitse saamiseks pruun suhkur.

Sega kõik hoolikalt läbi ja laota seejärel õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200°C juures 10 minutit.

 

Seejärel ava ahjuuks, sega granolat ning küpseta veel 10 minutit kuni segu on krõbedaks muutunud.

Müsli valmis, jäta see jahtuma ning sega lõpuks sisse ka kuivatatud mustikad, pistaatsiapähklid ning mustikapulber.

 

Naudi krõbedat hommikusööki maitsestamata jogurti ja värskete marjadega!

 

Röstitud müsli säilib kinnises karbis või purgis umbes 2 nädalat.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…