Allikas: Toidutare.ee
Foto: Shutterstock

Eestis on müügil nii tatrahelbed kui ka tatrajahu, kuid dieedipidamiseks sobivad kõige paremini siiski klassikalised tatratangud.
Tatar on täisväärtuslik toiduaine. Rasvu on tatratangudes üsna vähe, kõigest paari protsendi jagu, see-eest on näiteks 100 g tatras 65 g süsivesikuid ja isegi 10 g valku! Lisaks sisaldab tatratang kõiki inimesele vajalikke kaheksat aminohapet, samuti rohkelt kaaliumi, magneesiumi, fosforit ja B-grupi vitamiine. Tatras on rohkelt ka bioflavonoide ning isegi oomega-3-rasvhappeid. Tänu nendele väärtuslikele toitainetele on tatar vererõhku ja vere kolesteroolitaset alandava toimega.
Paljud tatratangu sordid on suure toiteväärtusega, sest intensiivsema maitse saavutamiseks röstitakse tange veel kord enne keetmist õliga. Tatratangudest valmistatud pudru seedimisel jõuab glükoos verre suhteliselt pika ajavahemiku vältel, mis kindlustab ka veresuhkru taseme püsivuse.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…