Foto: Tuuli Mathisen

„Eesti piimatoodete valik on ütlemata lai ning meie tootjate valmistatud maitsestamata jogurtid, Kreeka jogurtid, kodujuustud ja keefir loovad äärmiselt laia mängumaa erinevateks maitsekatsetusteks,“ kinnitas Potisepp.

 

Toidublogija Tuuli Mathisen jagab selleks puhuks suvist ja jahutavat pulgajäätise retsepti, milles kohtuvad trendikas Kreeka jogurt  ja värsked hooajalised marjad. Üha enam populaarsust koguv kodune jäätisetegu annab igaühele võimaluse luua suvine maius just oma maitse ja eelistuste järgi. Kui spetsiaalseid jäätisevorme kodus pole, võib jäätisesegu panna tahenema ka väiksemasse papptopsi.

 

Koostisosad:

5 dl Kreeka jogurtit

2-4 sl pruuni suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Värskeid marju ja puuvilju (nt vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid, kiivit vms)

Jäätisevorme (võid kasutada ka ühekordseid topse)

Jäätisepulki (tasub kodus kokku koguda mõnda aega söödud jäätiste pulgad)

 

Valmistamine:

Maitsesta jogurt endale parajalt magusaks kasutades selleks pruuni suhkrut ja vanillisuhkrut. Lao jäätisevormi või –topsi kihiti jogurt, marjad ja puuviljad. Suru jogurt ühtlaseks, nii et vahele ei jääks õhumulle. Lükka vormi keskosasse jäätisepulk ning aseta jäätised sügavkülma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö.

 

Retsept ilmus 2015. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…