Suvehooaja meenutuseks on toidublogija Silja Luide valmistanud mõnusalt maheda kohupiimamaiuse, millega rännata tagasi sumedatesse suveõhtutesse. Lisaks marineeritud maasikatele annab magustoidule erilise maitsenüansi ka veidi ebatraditsiooniline komponent, milleks on kanepileib. Sarnaseid eriliste lisanditega tooteid julgustab retseptiautor magustoitudes rohkem kasutama. Šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega maius valmib kiirelt ning seda on eriti mugav külakostiks kaasa võtta.
Marineeritud marjad:
2-3 sl marja- või tsitruselikööri (nt Cointreau)
1 sl suhkrut
300 g värskeid või sügavkülmutatud maasikaid
Sega liköör suhkruga, lisa maasikad (suuremad marjad lõika pooleks või neljaks), kata kauss kilega ja aseta u pooleks tunniks (soovi korral hoia kauem) külmkappi maitsestuma.
Šokolaadi-leivapuru:
130 g (4 viilu) Fazeri kanepileiba
60 g tumedat šokolaadi
väike peotäis (10-20 tk) hakitud röstitud metspähkleid (soovi korral)
Murenda leib käte vahel, haki noaga või purusta köögikombainis puruks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil, sega hulka leivapuru ja soovi korral ka hakitud pähklid. Laota segu ühtlase kihina kandikule, taldrikule vms alusele ning aseta 15ks minutiks sügavkülma.
Kohupiimakreem:
300 g (1 toru) vanillimaitselist kohupiimapastat
200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima
100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
1-2 sl suhkrut
Sega visplit kasutades kohupiimapasta kohupiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks kreemiks ning aseta kuni magustoidu serveerimiseni külmkappi.
Jaga šokolaadi-leivapuru 4-6 pokaali, purgi vm anuma vahel, kata kohupiimakreemiga ning seejärel marineeritud maasikatega. Võid asetada kõiki komponente ka kihiti. Serveerides puista soovi korral peale veel maasikaid ja muid marju ning mündi- või melissilehti.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…