
Talleggi saadik ja personaaltreener Rauno Rikberg soovitab rannahooajaks valmistumist viimasele minutile mitte jätta ja juba praegu kosutavamad talvised road üha kergemate ja kevadisemate vastu vahetada.
„Talvekülmas tekkinud isude tagajärjel kogunenud lisakilode seljatamisel ei too püsivat muutust kiired spinati-lehtkapsa smuutidieedid, vaid pikemaajaline pühendumine. Selles mängivad peaosa nii teadlik toitumine kui regulaarne treening,“ selgitas Rikberg.
Personaaltreener soovitab esmalt vaadata üle oma senised toitumisharjumused ja tasahilju kehale kergemaid valikuid hakata tegema. Talviselt menüült üleminekuks soovitab ta proovida toidublogija Britt Paju põnevat retsepti küpsetuspaberisse peidetud hõrgust kanafileest. Viimase kõrge valgusisaldus hoiab kõhu kauem täis, madal rasvaprotsent aitab kontrollida päevast kaloraaži ning küpsetuspaberist aurukott garanteerib tõeliselt mahlase tulemuse.
Kanafilee kaaslasteks antud retseptis on viilutatud kartul, särtsakas paprika ja aromaatsed ürdid. Ja mis peamine – maitsev roog valmib lihtsa vaevaga ja kiirelt!
Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee
ühele
1 Talleggi eestimaine kanafilee
100 g kartulit
5 kirsstomatit
20 g paprikat
1 küüslauguküüs
paar tüümianioksa või pisut kuivatatud tüümiani
1 tl oliiviõli
soola, pipart
Alustuseks kuivata kanafilee majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Koori kartul ja lõika õhemateks viiludeks. Koori ja viiluta ka küüslauguküüs ning poolita tomatid ja tükelda paprika.
Voldi küpsetuspaberileht (u 38×42 cm) keskelt pooleks ja lahti tagasi. Voltimisjoone lähedale paberi keskel lao kartulid, küüslauk, tomatid ja paprika ning aseta nendele kanafilee. Lisa tüümian. Vii vaba paberipool nüüd üle täidise ja rulli küpsetuspaberiääred koos poolkaarekujuliselt kokku, nii et täidis jääks justkui paberist pelmeeni sisse peitu. Ära rulli paberit liiga tihedalt kokku, vaid jäta kindlasti ka õhuke liikumisruum. Küpsetuskott valmis, aseta see 180-kraadisesse ahju u 25 minutiks. Pärast ahjust välja võtmist lase kanal u 5 minutit paberis „tõmmata“ ja alles seejärel serveeri. Vitamiinirohkeks maitseelamuseks serveeri valminud kõhutäie kõrvale ka värsket salatit.
Kui sööjaid on rohkem, valmista igaühele oma „kanapakk“!
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…

Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…

Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…

D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…

ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…