Selle asemel, et külmade ilmade saabudes suvised värsked road rasvase ja raskesti seeditavatega asendada, soovitab Talleggi saadik Anni Rahula katsetada tervislikke retsepte soojendavate vürtsidega.
Erinevad vürtsid on teada oma kosutavate ja soojendavate omaduste poolest ning lisavad tummisust ka tervislikele roogadele nagu kana või köögiviljad. „Minu külmikus leidub alati kanaliha – see maitseb suurepäraselt, on toitev ja tervislik ning loob lugematul arvul võimalusi erinevate maitsvate roogade valmistamiseks. Lisaks on mulle emana oluline, et toit valmiks võimalikult vähese vaevaga. Kuna aga kipun ikka ja jälle oma lemmikretseptide järgi talitlema, siis nüüd, sügise saabudes otsustasin tervisliku kanalihaga suunduda maitsete rännakule erinevatesse maailmajagudesse,“ sõnas Rahula.
Vürtsimaailmaga tutvumiseks soovitab värske ema proovida toidublogija Britt Paju aasiapärast kanaburgerit, milles kohtuvad vürtsikas karripasta ja tervislik kana. Toekale ning kerge vaevaga valmivale kõhutäiele lisab värskust punase kapsa salat.
Aasiapärane kanaburger punase kapsa salatiga
Neljale
Koostisosad:
600-700 g Talleggi broilerifileest hakkliha
1 küüslauguküüs
1 sl Tai punast karripastat
2 rohelise sibula vart
peotäis värsket koriandrit
soola
4 burgerikuklit
pisut õli
Salat:
250g punast kapsast
1 cm paksune ingveriviil
0,5 tl seesamiõli
julge sorts laimimahla
Laimimajonees:
1 dl majoneesi
0,5 laimi mahl ja riivitud koor
Valmistamine:
Haki peeneks küüslauguküüs, koriandrilehed ja rohelise sibula alumine heledam osa. Sega karripasta ja hakitud koostisosad hakkliha hulka ning maitsesta soolaga. Lase segul maitsestuda ning valmista samal ajal salat ja majonees. Selleks haki kapsas ja hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks. Sega köögiviljad kokku, lisa seesamiõli, laimimahl ja pisut soola.
Majonees sega riivitud laimikoore ja –mahlaga.
Kaste ja salat valmis, jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks.
Seejärel määri pihvid kergelt õliga ja küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit ja lase samapalju fooliumi all puhata – see tagab mahlasema burgeri.
Enne serveerimist kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata burger saia teise poolega ja serveeri kohe!
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…