Toome sinuni seitse kõige sagedamat viga, mida inimesed oma köögis süüa tehes teevad.
Tekst: Keit Laisaar
Foto: Shutterstock
1. Sidrunimahl aitab leevendada liiga magusat toitu
Seda juhtub ilmselt kõigil. Mõnikord liialdatakse ühe koostisosaga ja see rikub kogu toidu maitse ära. Kuid õnneks saab seda asja parandada! Kui toit on liialt vürtsikas, siis aitab suhkur või või olukorda parandada. Kui toit on aga liiga magus, on abimeheks sidrunimahl.
2. Lõpeta pasta keetmine kastme sees
Selleks, et pasta oleks eriti maitsev, tee järgmiselt. Keeda makaronid potis, kuni need on 90% keenud. Seejärel vala vesi makaronidelt ära, kuid jätta umbes üks kruusitäis pastakeeduvett alles. Seejärel pane pasta koos kastmega (näiteks tomati-hakklihakaste) pannile ja lisa ka kruusitäis pastakeeduvett. Keeda pastat kastme sees edasi.
3. Tee kõik mõõtmised enne küpsetama hakkamist
See võib tunduda küll loogiline, kuid tegelikkuses ei pöörata sellele suurt tähelepanu. Kui tükeldada vajaminevad viilud ja mõõta välja komponentide kogused enne küpsetama hakkamist, muudab see kokkamise palju lihtsamaks ning lisaks on ka toit parema maitsega, kui retseptist täpselt kinni peetakse.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…