7 LEVINUIMAT VIGA, MIDA KOKATES TEHAKSE

Toome sinuni seitse kõige sagedamat viga, mida inimesed oma köögis süüa tehes teevad.

Tekst: Keit Laisaar
Foto: Shutterstock

1. Sidrunimahl aitab leevendada liiga magusat toitu
Seda juhtub ilmselt kõigil. Mõnikord liialdatakse ühe koostisosaga ja see rikub kogu toidu maitse ära. Kuid õnneks saab seda asja parandada! Kui toit on liialt vürtsikas, siis aitab suhkur või või olukorda parandada. Kui toit on aga liiga magus, on abimeheks sidrunimahl.

2. Lõpeta pasta keetmine kastme sees
Selleks, et pasta oleks eriti maitsev, tee järgmiselt. Keeda makaronid potis, kuni need on 90% keenud. Seejärel vala vesi makaronidelt ära, kuid jätta umbes üks kruusitäis pastakeeduvett alles. Seejärel pane pasta koos kastmega (näiteks tomati-hakklihakaste) pannile ja lisa ka kruusitäis pastakeeduvett. Keeda pastat kastme sees edasi.

3. Tee kõik mõõtmised enne küpsetama hakkamist
See võib tunduda küll loogiline, kuid tegelikkuses ei pöörata sellele suurt tähelepanu. Kui tükeldada vajaminevad viilud ja mõõta välja komponentide kogused enne küpsetama hakkamist, muudab see kokkamise palju lihtsamaks ning lisaks on ka toit parema maitsega, kui retseptist täpselt kinni peetakse.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…