Jõulud on möödas, kingitused jagatud ja sõbrad ning lähedased koju naasnud, kuid külmik on ikka toitu täis? Pole hullu – pehmeks küpsenud jõulupraad sobib nii mõnegi hõrgutise valmistamiseks!

Rikkaliku pühadesöömingu lihajääkidest on võimalik valmistada kosutavaid suppe, itaaliapäraseid pastaroogasid või hoopis pühadest kurnatud kehale paituseks üks mõnus salat. Kuna liha on juba eelnevalt küpsenud, muudab see toiduvalmistamise veelgi hõlpsamaks.

Et maitsvad toidud raisku ei läheks, jagab Rakvere tootekategooria juht Heli Sepp kasulikke soovitusi kodusteks hõrgutisteks, mille peaosas jõululaua krooniks olnud lihapraad.

 

Indiapärane karri

Pärast kurnavat kokkamist ning külluslikku pidusöömaaega pakuvad India vürtsid kehale ja maitsemeeltele mõnusat vaheldust. Osta purk meelepärast karripastat ning sega järele jäänud ahjuprae, purustatud tomatite ja maitsestamata jogurtiga ning serveeri riisi ja rohelise salatiga. Kellel lihalimiit selleks aastaks täis, võib kastmesse lisada hoopis kartuleid ja teisi ahjus valminud jõulujuurikaid.

 

Lihakas nuudliroog

Kes soovib pisut toekamat rooga valmistada, siis lihakas nuudliroog on selleks ideaalne. Viiluta liha väiksemateks tükkideks ning valmista nendest üks kosutav pühadejärgne nuudliroog. Lisa juurde praetud aedvilju nagu näiteks paprika, suvikõrvits või baklažaan ning anna traditsioonilisele Eesti pidusöögile uus elu vahemeremaade köögi võtmes.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…