Toimetas: Kati Rasmann
Foto: Shutterstock

#1

Aperitiivideks sobivad väga hästi cava, vahuveinid, mahedad ja kuivad valged veinid. Supi kõrvale võiks valida maheda valge veini.

#2

Kergemate toitudega, näiteks kitsejuustu, kala ja juurviljade juurde, ei tasu võtta punast ja ka väga kuiva veini. Neid peaks proovima Sauvignon Blanci või sellega sarnaste veinidega, mis on värsked ja erga happesusega.

#3

Veisepraadi, kus tihti üheks komponendiks on seened, võiks kokku sobitada Burgundia Pinot Noiriga, milles on parkaineid vähem kui kabernees ja mis on enamasti keskmiselt täidlane. Need omadused teevad sellest veinist suurepärase kaaslase punase liha ja seentest valmistatud toitude kõrvale.

#4

Tugevamaitseliste praadide, näiteks ulukiliha ja pardi juurde peab kindlasti sobitama tugevama ja täidlasema veini. Sellised veinid on tavaliselt ka parkainerikkad ning lähevad eriti hästi poolküpsete praadide kõrvale.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…