
Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur andis välja teate, et kuigi kohv võib vähendada vähiriski, siis liiga kuumad joogid vastupidiselt suurendavad seda. Analüüsist selgus, et mitte konkreetne jook, vaid just joogi temperatuur on see, mis suurendab söögitoruvähi riski.
Väga kuuma joogi all mõeldaks siinkohal jooki, mis on üle 65 kraadi. Üldiselt ongi maailmas õnneks levinud kohvi või tee joomine alla selle kraadi. Kuid uuringust leiti, et mida kuumem on jook, seda suurem on risk haigestuda söögitoruvähki.
Vähiuuringute Agentuur soovitab olla ettevaatlik väga kuumade jookide tarbimisel. Liiga kuumad joogid võivad kõrvetada söögitoru limaskesta.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…

Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…

Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…

D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…

ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…