Talv on hea vabandus punase veini joomiseks. Sest väljas on ju külm ja pigem eelistatakse toatemperatuuril punast veini kui jäist valget veini.
Kuid nüüd selgub vasavalt Sydney veiniakadeemiale ja Taylor veinidele, et tegelikult ei ole toatemperatuur punase veini joomiseks kõige õigem. Tõenäoliselt oled seda kogu oma täiskasvanuelu liiga soojal temperatuuril joonud.
Üldjuhul on nii, et punane vein seisab kodus riiulil ning kui on soov juua klaasike, siis võetakse vein lihtsalt riiulilt ja kallatakse klaasi ning hakatakse nautima. Kuid hiljutised uuringud näitavad, et toatemperatuur ei ole punase veini nautimiseks kõige õigem.
Taylor veinid toovad oma kodulehel välja, et toatemperatuuril punase veini joomine tuleb sellest, et keskajal joodi Prantsuse lossi jahedates ruumides veini toatemperatuuril.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…