Täiuslik start kevadele – jäine hõrgutis Kreeka jogurtist
Foto: Kristian Neemela

Vaja on kõigest kolme komponenti ning jäätisemasin ei ole üks nendest! Toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses Alma Kreeka jogurtijookide turuletulekuga imelihtsa jäätiseretsepti, mis pakub hõrku jahutust ja maitseelamust. Selles retseptis on suur roll just jogurtijoogil, mis annab tulemuseks kevadiselt kerge jäise maiuse.

 

Täiusliku jäätiseelamuse saavutamiseks on oluline ka oskuslik serveerimine. Seetõttu võta valminud jäätis enne maiustama asumist umbes 10 minutiks toatemperatuulile pehmenema.

 

Koostisosad:

500 ml vahukoort 35%

5 sl kondenspiima

275 gr Alma kirsi-vanilli Kreeka jogurtijooki

 

Valmistamine

Vahusta vahukoor suures kausis pehmeks vahuks ning sega sisse kondenspiim. Sega juurde ka kirsi-vanilli jogurtijook. Vala saadud segu kaanega suletavasse anumasse ning aseta see sügavkülma. Saadud segu tuleks läbi segada iga tunni aja tagant, et vältida jääkristallide teket. Kevadine maius on valmis 7-8 tunni pärast.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…