Kombucha – see mulline, probiootikume täis pakitud tervisejook on nagu heaolu pudelis. Käärimisel saadud, kergelt karboniseeritud jook, mis on tehtud orgaanilise musta tee baasil, sisaldab elus baktereid ning seeni, samuti orgaanilisi happeid, ensüüme, antioksüdante ja vitamiine.

USAs, mitmel pool Euroopas ning Kagu-Aasias väga populaarne kombucha ehk teeseenejook on pastöriseerimata ning filtreerimata ja sellepärast on joogis sade, mis kujutab endast seente ja bakterite sümbiootilist kooslust. Kuna bakterikultuur lagundab suhkrut, on teeseenejook ka väga väikese suhkrusisaldusega.

Esimesed märkmed sellise joogi tarbimisest ulatuvad tagasi 19. sajandi Venemaale, kust ta levis ka Euroopasse ja Ameerikasse. Peatselt avastasid selle imelised raviomadused ka Hollywoodi staarid ja terviseeksperdid. Paljudele eestlastele on see tuttav aga hoopis vanaema sahvrist, kus tünnist võis leida niinimetatud teekalja. 

Kombucha jook sobib nii söögi kõrvale kui ka treeningute järgselt või kui vajad lihtsalt värskendust. See superjook lubab tugevdada sinu immuunsust, puhastada organismi, leevendada oksüdatiivset stressi, anda energiat ning langetada kaalu!

Eestis toodavad kombuchat BIO, VIGO, KUMA ja ELU TEE.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…