Peekon

Peekon on mahlane, pekist ja tailihast läbikasvanud kondita küljeliha, mille tunneb kergesti ära tänu selle iseloomulikule triibulisele välimusele, kus on vaheldumisi peki- ja tailihatükid. Peekon on rasvarohkeim sealihatükk – 100 grammis peekonis on keskmiselt 28 grammi rasvu. Samas praadimisel või küpsetamisel sulab suurem osa rasva peekonist välja ja valmistoit polegi nii rasvarohke. Läbikasvanud peekonist valmistatud toit jääb mahlane, maitsev ja suus-sulav. Peekon sobib hästi viiludena praadimiseks ja grillimiseks, suure tükina ahjus küpsetamiseks ning suitsutamiseks. Väga maitsvad on ka peekonirullid ja -taskud erinevate täidistega.

 

Ribi

Peekoni kõrval saab seaküljetükist eraldada ka searibi, mille moodustavad ribikondid koos ribidevahelise lihaga. Terved sea ribid või väiksemad ribiplaadikesed (enamasti kolme 5-8 cm ribi kaupa) on tõeliselt maitsev suutäis grillimiseks või barbecue’ks. Peagi saabuv grillihooaeg tõstab marineeritud või maitsestatud grillribid kiiresti lihasõprade lemmikute hulka!


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…