Viineripirukas on ajatu klassika, mis kaob laualt kärmesti nii laste sünnipäevadel kui täiskasvanute koosviibimistel ning selle valmistamisega saavad mängleva kergusega hakkama ka pere noorimad.
Kokaraamatute autor Lia Virkus jagab nutikat retsepti, mis valmib lastele meelepärastest komponentidest – viineritest ja juustust. Klassikalised viinerpirukad on selles retseptis leidnud aga uue moodsa väljundi kaheraudse näol – mis tähendab, et maitsvaid viinereid on piruka sisse pistetud lausa kaks!
Kahe viineriga pirukate valmistamine on piisavalt lihtne ka nende laste jaoks, kes pole veel küpsetamismaagiaga tutvust teinud. Lisaks rõõmustavad kaheraudsed ka pere suuremaid liikmeid, sest sobivad kiireks ja toitvaks vahepalaks.
Säti vajalikud vahendid valmis, kutsu lapsed kööki ja kokkamine võibki alata!
Juustused viineri kaheraudsed 8tk
Koostisosad:
400 g külmutatud lehttaignaplaate
16 Rakvere viinerit
8 viilu juustu
1-2 tl paprikapulbrit
Valmistamine:
Retseptis on kasutatud külmutatud lehttaigna plaate, mis tuleb tunnike enne küpsetama asumist tavalisse külma sulama tõsta.
Alustuseks lõika lehttaigna plaadid pooleks ja venita piklikumaks. Säti pikema osa peale juustuviil ja 2 viinerit. Kindlasti veendu, et viinerite vahele jääks pisut ruumi. Lõika mõlemast otsast tainas viineriga ühepikkuseks ning puista peale pisut paprikapulbrit. Tõsta tainas koos juustuga üle ühe viineri ja teiselt poolt tainas vastu, nii et lõikekoht jääks piruka alla. Tõsta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee samamoodi valmis ka ülejäänud pirukad.
Kuldse jume saamiseks määri pirukaid enne küpsetamist klopitud munaga ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 10 minutit või kuni pirukad on saavutanud kauni värvuse.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…