Retsept: Toidutare.ee
Foto: Shutterstock

VAJA LÄHEB:

PÕHI:

Või 120 g

Sool 2 g

Tuhksuhkur 90 g

Mandlijahu 15 g

Muna 1

Nisujahu 240 g

 

TÄIDIS:

Muna 2

Rõõsk koor 35% 200 ml

Suhkur 85 g

Vanill

Tikrid 300 g

 

KUIDAS TEHA:

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega pehme või, sool, tuhksuhkur, mandlijahu, muna ja 60 g jahu. Kui mass on ühtlane, lisa 180 g jahu ja sega kiirelt, vältides ülesegamist. Pane tainas kilesse ja jäta 20 minutiks külmkappi puhkama.

2. Rulli tainas 3–4 mm paksuseks ja tõsta 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Lase sügavkülmas 10 minutit seista. Aseta tainale seejärel küpsetuspaber ja sellele kuivatatud herned, et tainas ei saaks vormis kerkida. Küpseta umbes 10 minutit, kuni servad hakkavad kuldseks tõmbuma. Võta herned ja küpsetuspaber ära ning küpseta põhja veel mõni minut, kuni ka keskmine osa hakkab kergelt kuldseks tõmbuma.

3. Sega omavahel munad, vahukoor, suhkur ja maitse järgi vanilli. Vala puhastatud tikrid koogipõhjale ja kata muna-kooreseguga. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit, kuni täidis on tahenenud ja tikrid pehmed. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

 


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…