
Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega
4-le
120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
800 ml mandlipiima
1 keskmine õun
3 spl seemnesegu (meile meeldib kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)
Maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut
Valmistamine:
Alustuseks soojenda ahi 180-kraadini ja tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda kuni puder pakseneb.
Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.
Tõsta puder tulelt, vala sobiva suurusega ahjuvormi, raputa peale seemned ja soovi korral suhkrut ning pane ahju 15 – 20 minutiks küpsema.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…

Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…

Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…

D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…

ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…