Blogi Paljas Porgand autor Merilin Taimre andis välja oma uue, järjekorras kolmanda raamatu “Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale”. Rääkisime Meriliniga pudruteemadel lähemalt ning tegime tutvust tema uue raamatuga.
Kas sina teed putru veega või piimaga?
Mina teen oma putru veega, sest piim annab igale pudrule juba kindla maitse. Minu eesmärk on pudrule omapärane maitse luua hoopis lisanditega, mis teevad tavaliselt putrust esmaklassilise roa.
Kas puder on ainult hommikusöök?
Ei, absoluutselt mitte. Puder võib olla ka finedine ja võib olla ka peolaua osaks, kui osata sellega mängida. Ja just seda mu raamat tegema õpetabki! Lapsed või abikaasa pole nõus putru sööma? Üllata neid minu pudruretseptiga ning paned nad pead pöörama!
Kui tihti sina putru sööd? Mis puder on sinu lemmik?
Pudruraamatu valmistamise käigus 1-2 korda päevas. Nüüd harvem, kuid iga nädal kindlasti! Mul ei olegi lemmikut, muidu poleks mu raamat sündinud, sest me jääme tihtipeale oma harjumuste ja mugavuse ohvriks. Nii nauditakse ühte kindlat putru aastaid. Minu eesmärk on üllatada oma maitsemeelt iga päev uue retseptiga!
Mida põnevat sinu uuest raamatust leida võib?
„Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale” on pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. Toidukorrana on kaerahelbepuder väljunud hommikusöögiraamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks. Raamat toob lugejani kaerahelbepudru fenomeni fitnessi maailmast väljapoole, et näidata ka kõige võhiklikumale kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad. Pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama piiritu kui kokkaja kujutlusvõime. Nii võib leida blogi Paljas Porgand pudruraamatust ohtralt magusate ja soolaste kaerahelbeputrude retsepte, mis on kõik omamoodi vimkaga ja üllatavad. Need pudrud sobivad ükskõik missuguseks toidukorraks, on toitumisalaselt igati tasakaalus ja pakuvad meeliülendavaid maitseelamusi!
Raamatud on müügil kõikides Apollo ja Rahva Raamatu raamatupoodides, MyFitnessi klubides ja suuremates toidu jaemüügikettides üle Eesti
https://www.11.lv/lv/casino/live
Pudruraamatu esitluste toimumisinfo leiad siit:
-
https://www.facebook.com/
events/917585298394770/ (Tallinn, esmaesitlus 20.10) -
https://www.facebook.com/
events/340555303022361/ (Tartu, 21.10) -
https://www.facebook.com/
events/1315236455265646/ (Pärnu, 22.10)
MERILIN TAIMRE JAGAS ILUGURU LUGEJATELE KAHTE PUDRURETSEPTI OMA UUEST RAAMATUST – ÜKS SOOLANE JA TEINE MAGUSASÕPRADELE.
KITSEJUUSTU-PUNAPEEDIPUDER
VAJA LÄHEB (kogus ühele)
- 75 g riivkeedupeeti
- 30 g kaerahelbeid
- 25 g kookoskoort
- 25 g kitsejuustu
- 1/2 tl rosmariini
- 1/2 tl tüümiani
- 1/2 tl paprika maitseainet
- noaotsatäis Himaalaja soola
- noaotsatäis laimipipart
- seesamiseemneid kaunistamiseks
- palsamikastet kaunistamiseks
- salatilehti kaunistamiseks
- koriandrit kaunistamiseks
VALMISTAMINE:
Mikserda peet koos vahtrasiirupi, kookoskoore ja maitseainetega ühtlaseks püreeks. Lisa vajadusel vett ja keeda kaerahelbeid potis madalal tulel seni, kuni kaerahelbed on pehmed. Vala puder kaussi ja puista peale kitsejuust, koriander ja seesamiseemned. Serveerides lisa veel salatilehed ja palsamikaste.
MOONISEEMNETEGA VANILLI-SIDRUNIKOOGIPUDER
- 1/2 sidrunit + sidrunikoor
- 200 g mandlipiima
- 100 g pehmet tofut
- 35 g kaerahelbeid
- 15 g vanillimaitselist valgupulbrit
- 5 g mooniseemneid
- noaotsatäis Himaalaja soola
VAATA, MILLISEID PÕNEVAID RETSEPTE SELLEST RAAMATUST VEEL LEIAB:
SEDA RAAMAT ON IGA PUDRUSÕBRA UNELM!
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
Koostöös peitub jõud – COLLAB4MOOD
COLLAB4MOOD on nelja eestimaise alustava brändi FIBAMI, OMOMi, PAUL BERGi ja LÕÕMu ühiskollektsioon, mis tuleb kokku 24.augustil toimuvaks Antoniuse moeetenduseks. Antoniuse…
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…