Punane liha tagab vitamiini B12
 

Vaatamata sellele, et nii mõnigi peab punast liha ebatervislikuks toiduaineks, on see väga kasulik ajule. Nimelt vajab aju normaalseks toimimiseks pidevat hapnikuga varustamist. See protsess sõltub aga punastes verelibledes sisalduva raua hulgast. Peale raua sisaldab punane liha ka vitamiini B12, mis on väga oluline tsingi  allikas. Paljud uurimused on tõestanud, et just tsingil on oluline roll laste õpitulemuste parandamisel.

Anšoovised tagavad suurema IQ taseme

Parimaks omega-3 rasvhapete allikaks on loomulikult rasvarikas kala. Anšoovised sisaldavad kaks korda rohkem rasvhappeid kui seni reklaamitud tuunikala. Ja veel, nende roll toiduahelas ei ole väga kõrge, mis omakorda tagab selle, et neisse peaaegu ei kogune ajule väga kahjulikku elavhõbedat.

Muuseas on tõestatud, et rasedad, kelle toidulaual on rohkelt omega-3 rasvhappeid, sünnitavad intelligentsemaid ja suuremate vaimsete võimetega lapsi.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…