Või parandab mälu

 
Jah, oma hommikusele röstsaiale tuleb ka võid peale määrida ja ei tasu siinkohal minestada neil, kes selle toiduaine, kui eriti kaloririkka, oma senisest toidusedelist välistanud on. Inimese keha vajab loomseid rasvu ja kui me selle unustame, siis võib varsti märgata, et juuksed hakkavad välja langema, küüned lõhenema ja murduma ning nahk hakkab kaotama oma elastsust.

Või on toit ajule. Või sisaldab suurel hulgal toitaineid, mida näiteks ei ole võimalik leida taimsetest õlidest. Nende  hulgas on D, B12 ja A-vitamiin, viimane on vajalik neurotransmitterite stimuleerimiseks. Selle puudusel väheneb näiteks dopamiini tase ajus, mis mõjutab meeleolu ja mälu. Kui või on valmistatud sellise lehma piimast, kes on toitunud kauni karjamaa keemiavabast rohust, siis sisaldab või ka omea-3 rasvhappeid, mis vähendavad põletikulisi protsesse ja ergutavad ajutööd.

Puhas või on vastutav ka linoolhappe, vitamiin F, jõudmise eest meie kehasse. See on segu kahest polüküllastamata rasvhappest- linoolhape ja α-linoleenhape, mis on olulised närvikoe normaalseks arenguks ja funktsioneerimiseks ning  ajukoe ja silma võrkkesta funktsioneerimiseks. Täpsemalt suurendab linoolhape verevoolu ajus, pikendab rakkude eluiga ja neutraliseerib kortisooli nimelise stressihormooni negatiivset mõju. Nii, et puhas või teeb ainult head.
 


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised