Šašlõkiliha valimine

Kuigi traditsiooniline sealiha šašlõkk või grill-liha võivad tunduda turvalise valikuna kana, lamba või kala ees, peab liha õnnestumiseks valima õige lihatüki, teadma õigeid lõikamisvõtteid ja marinaadiretsepte ning tundma ka oma grilli hingeelu.

Sobivaim lihatükk šašlõki valmistamiseks on kaunilt pekipitsine seakaelakarbonaad, kuid ka täiesti taistest seatagaosalihastest lõigatuna jääb šašlõkk maitsev ja mahlane. Väherasvasema liha eelistajad peaksid valima tooraineks seavälis- või sisefilee.

 

Lõikamine

Šašlõkilihaks peaks lihast ristikiudu lõikama kuubikud, mille küljemõõt on 3-4 cm. Seavälisfileest võiks lõigata ca 1 cm lõigud ja unustada ei tohiks ka vasardamist. Lükka šašlõkk vardasse nii, et lihatükid oleksid tihedalt üksteise vastas ja võimalikult võrdse suurusega – see tagab liha ühtlase küpsemise.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised

Parim valik – Col Du Marine merekollageen

Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…

Kõik metsa kümblema!

Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…