Šašlõkiliha valimine
Kuigi traditsiooniline sealiha šašlõkk või grill-liha võivad tunduda turvalise valikuna kana, lamba või kala ees, peab liha õnnestumiseks valima õige lihatüki, teadma õigeid lõikamisvõtteid ja marinaadiretsepte ning tundma ka oma grilli hingeelu.
Sobivaim lihatükk šašlõki valmistamiseks on kaunilt pekipitsine seakaelakarbonaad, kuid ka täiesti taistest seatagaosalihastest lõigatuna jääb šašlõkk maitsev ja mahlane. Väherasvasema liha eelistajad peaksid valima tooraineks seavälis- või sisefilee.
Lõikamine
Šašlõkilihaks peaks lihast ristikiudu lõikama kuubikud, mille küljemõõt on 3-4 cm. Seavälisfileest võiks lõigata ca 1 cm lõigud ja unustada ei tohiks ka vasardamist. Lükka šašlõkk vardasse nii, et lihatükid oleksid tihedalt üksteise vastas ja võimalikult võrdse suurusega – see tagab liha ühtlase küpsemise.
Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas
Teised uudised
HIFU lifting – endiselt nr 1 protseduur naha noorendamiseks
Tänavu on tänu Covidi-piirangute kaotamisele lõpuks taas uksed avanud ilunäitused ja kongressid. Osalesin aprillis esteetilise meditsiini tööstuse ühel märgilisemal kongressil…
Parim valik – Col Du Marine merekollageen
Rahva vaieldamatu lemmik Col Du Marine hüdrolüüsitud merekollageen on Eestis üks soodsamaid ning kvaliteetsemaid kollageene. Kollageen on naha, rasvkoe või muu sidekoe liimjas põhiaine, vees lahustumatu valk.…
Kõik metsa kümblema!
Shinrin-Yoku, mis on tõlgituna kui "metsa suplemine", tähendab rahuliku jalutuskäigu ajal metsa atmosfääri tunnetamist. See on teraapia, mis töötati välja…
Termaalvesi – võluvravim või mitte?
Uskuge või mitte, kuid termiline vesi iseenesest sisaldab mõningaid nahka toitvaid omadusi, kuigi see ei pruugi olla võluravim nagu mõnikord…
D vitamiini puudus võib suurendada COVID-19 ohte
D-vitamiini toodab nahk UVB-kiirguse mõjul. Nahas tekkinud vitamiin D muudetakse kehas aktiivseks hormooniks, mis reguleerib kaltsiumitaset, et hoida luud ja…
ERM kogub lugusid kehast ning kehatajust kultuuris
Eesti Rahva Muuseum ootab kirjalikke kaastöid, fotosid ja esemeid teemal „Keha ja kultuur“, mis oleks aluseks nii selle teemavaldkonna teaduslikuks…