Talleggi saadik ja personaaltreener Rauno Rikberg soovitab rannahooajaks valmistumist viimasele minutile mitte jätta ja juba praegu kosutavamad talvised road üha…
5 maitsvat ideed ahjuprae ülejääkide kasutamiseks
Jõulud on möödas, kingitused jagatud ja sõbrad ning lähedased koju naasnud, kuid külmik on ikka toitu täis? Pole hullu –…
RETSEPT! Lihtne ja särtsakas peolaua amps: suvikõrvitsatäidisega pommurullid
Ka kõige usinama perenaise retseptivaramus peaks peitma end üks lihtne, kuid tõeliselt maitsev suupiste, millega kärmel pühadeperioodil armsaid pereliikmeid, kaugeid…
Kolm eksimust, mis nurjavad ideaalse jõuluprae
Jõululaua krooniks on ajast aega olnud särisev ahjupraad, mille valmistamine on igale köögikunstnikule justkui tuleprooviks, kus ebaõnnestumist lubada ei saa.…
RETSEPT! Hõrk jõulugurmee: pasteedipallid piparkoogil
Jõulu- või uusaasta laual ei pea alati olema traditsioonilised maitsed, sest ka esmapilgul igapäevaste toiduainete kombineerimisel võivad sündida maitsemeeli tõeliselt…
PÜHADE RETSEPTISOOVITUS: Tänapäevase krutskiga klassikaline keelesalat
Aeglaselt pehmeks keedetud keelel on alati olnud tähtis koht traditsiooniliste pidulaua roogade seas. Kuid saabuvateks pühadeks soovitab Salvesti toidublogija Liisi…
RETSEPT! Tummine talvetoit: hõrk seakarbonaad seenekastmes
Aasta pimedaim aeg nõuab kosutavat toidulauda ning külmast ilmast pureda saanud vaimule pole paremat paitust kui üks mõnusalt tummine ent…
PÜHADE RETSEPTISOOVITUS: Talvehõngulised sealihamäärded
Mitmekülgsest sealihast ning selle erinevatest lõigetest on võimalik valmistada nii lihtsamaid argiõhtuseid pere lemmiktoite kui ka tundidepikkust küpsemist vajavaid hõrke…
ANNI RAHULA RETSEPTISOOVITUS: Aasiapärase vimkaga kanaburger
Selle asemel, et külmade ilmade saabudes suvised värsked road rasvase ja raskesti seeditavatega asendada, soovitab Talleggi saadik Anni Rahula katsetada…
TEE ISE: Kodune mitmeviljapuder seemnetega
Külmadel hommikutel pole midagi mõnusamat auravast, kiudainetest ja energiast pungil pudrust, mille saab ise väärtuslikest teraviljadest kokku segada ja meelepärase…
RETSEPT: Magusalt pähkline maiuspala sügiskaamose leevendamiseks
Trotsimaks sombust sügisilma ning käimasoleva hooajaga kaasnevat väsimust, arenda näiteks oma küpsetamisoskust ning premeeri end ja oma armsaid lähedasi energiast…
RETSEPT: Suviselt nostalgiline kohupiimamaius šokolaadise leivapuru ja marineeritud maasikatega
Suvehooaja meenutuseks on toidublogija Silja Luide valmistanud mõnusalt maheda kohupiimamaiuse, millega rännata tagasi sumedatesse suveõhtutesse. Lisaks marineeritud maasikatele annab magustoidule…
Tervislikumaks tuunitud pontšikud bataadi ja tatrajahuga
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on rõõm näha, et naturaalsed piimatooted leiavad ühe enam kasutust erinevate trendikate roogade valmistamisel, nagu…
SUVINE RETSEPT: Tervislikud jogurti-marja pulgajäätised
Foto: Tuuli Mathisen „Eesti piimatoodete valik on ütlemata lai ning meie tootjate valmistatud maitsestamata jogurtid, Kreeka jogurtid, kodujuustud ja keefir…
Idülliline hommikuärataja: pontsakad kohupiimasõrnikud
Foto: Tuuli Mathisen „Piimatooted on heaks energiaallikaks ning hoiavad tänu valgusisaldusele kõhu kauem täis. Kuna piimatoodete maailm on sedavõrd mitmekesine,…
Avasta juustumaailma: teejuht sulajuustuga kokkamiseks
Täidetud muffinid Kevadiselt päikeselised nädalalõpud soosivad einestamist looduskaunites kohtades. Lõbusale piknikule või väljasõidule on mugav kaasa võtta näiteks muffineid, mida…
Tervislik maitseplahvatus: suhkruvaba tatra-mustika granola
Granola on röstitud müsli, mida tavapäraselt valmistatakse kaerahelvestest. Fiskarsi köögimeistrid otsustasid aga oma retseptis kasutada toortatart, mis annab müslile erilise…
EESTI TIPP-KOKK ÕPETAB: kuidas valmistada šokolaadikooki popkorniga
Julgen arvata, et enamus inimesi pole kunagi mõelnud rikkaliku šokolaadi ja soolase popkorni koosluse peale? Kas ka sinu jaoks on…
RETSEPT: Ahjuõuna panna cotta, millega saab hakkama ka täielik võhik
Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja…
Kolm lihtsat nippi hõrgu ahjukana valmistamiseks
#1 Maitsesta heldelt Terve ahjukana valmistamine on lihtne ka algajale kodukokale, kuna poelettidel on saadaval juba eelmaitsestatud kanad, mis vähendab…