ETTEVAATUST: Söögisooda nahahoolduseks ei sobi!

Näonaha koorimine söögisoodat sisaldavate vahenditega on kiiresti leviv trend, mis tekitab nii mõnelegi dermatoloogile ja kosmeetikule hirmujudinaid. Loe miks.

Foto: Shutterstock

Nahahoolduses on oluline, et säiliks naha loomulik keskkond. Ph skaala järgi jääb naha loomulik ph  vahemikku 4.5 – 6.5. See tähendab, et nahk on happeline. Naha pinnal olev mikroskoopiliselt õhuke kaitsekile (tuntud ka kui happemantel või hüdrolipiidkiht) koosneb sarvestumisprotsessi jääkidest: rakkudest, lipiididest, vabadest aminohapetest, higist ja rasust ning selle pH on happeline 4,0-5,6.

Kasutades nahal leelist puhastusvahendit, lõhutakse ära naha loomulik mikrofloora. See kahjustus on kumulatiivne – mida rohkem kasutad, seda suurem on naha kahjustatus.

Ühesõnaga, kui oled juba kasutanud soodat oma näonaha hoolduseks, siis edasine kasutamine suurendab kord korralt naha olukorda halvenemise suunas.


Hinda loetud artiklit kümnepalli skaalas

Teised uudised